Yaz kabağı ne zaman ekilir?
Kabak ekiminizi planlayın. Toprak ısındıktan sonra ilkbaharın sonlarında kabak tohumları ekebilir ve tohumlarınızı doğrudan tam güneşte bahçe toprağına ekebilirsiniz. Tohumları erken iç mekana ekmenize veya bir bahçe mağazasından önceden ekilmiş bitkiler satın almanıza gerek yoktur. Toprak ısındıktan sonra ilkbaharın sonlarında kabak tohumları ekebilir ve tohumlarınızı doğrudan tam güneşte bahçe toprağına ekebilirsiniz. Tohumları erken iç mekana ekmenize veya bir bahçe mağazasından önceden ekilmiş bitkiler satın almanıza gerek yoktur.
Kabak fidesi ne zaman dikilir?
Ekim Mayıs ayının ilk haftasında başlar ve toprak sıcaklığı 10-12 °C olduğunda gerçekleşir. Ürgüp’te ekim ve dikim doğrudan ekim yöntemiyle yapılır. Ekim çukurlara yapılır ve her çukura 3-5 cm derinliğe 2-4 tohum yerleştirilir.
Kabak çok su ister mi?
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için, tercihen her 3-4 günde bir olmak üzere çok sık sulama, bitkinin gelişimi ve verimliliği için çok faydalıdır. Kabakta susuzluk, yapraklarının sabah ve akşam saatlerinde alışılmadık şekilde solması ve sarkmasıyla kolayca fark edilebilir.
Eylül ayında kabak ekilir mi?
Eylül ayında marul, ıspanak, lahana, roka ve turp ekebilir ve 30 gün sonra hasat edebilirsiniz. Ayrıca dereotu, kabak, bakla, kekik ve lavanta gibi bitkiler de ekebilirsiniz.
Yaz kabağı nasıl yetiştirilir?
Uygun ortamda yetiştirilen yaz kabağı fideleri, sıra arası 60-80 cm, sıra arası 50-60 cm olacak şekilde çukurlara dikilir. Tohumla ekim yapılacaksa 60-80 cm sıra aralığı ile ekim yapılır. Her çukura 2-4 tohum konulması yeterlidir. Yaz kabağı tek tüp olarak yetiştirilir.
Kabak kaç günde bir sulanmalı?
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için, tercihen 3-4 günlük aralıklarla çok sık sulama, bitkinin gelişimi ve verimliliği için çok faydalıdır. Kabakta susuzluk, yapraklarının sabah ve akşam saatlerinde alışılmadık şekilde solması ve sarkmasıyla kolayca fark edilebilir.
Kabak verimini artırmak için ne yapmalı?
İkinci sulama ilk sulamadan 2-3 hafta sonra yapılır. Kabaklar tohum oluşumundan sonra hasat edildiğinden, meyveler tohum boyutuna ulaştığında sulamaya gerek yoktur. Ancak, tohum kabakları yetiştirirken sulama tohum verimini ve tohum boyutunu etkileyen bir faktördür.
Balkabağı hangi ay dikilir?
Balkabakları Ocak-Mart ve Eylül-Aralık ayları arasında yetiştirilebilir. Ayrıca sulama gerektirmeyen ürünlerin ekimine ilk yağmurlardan sonra, Mayıs-Haziran ayları arasında başlanabilir.
Kabak fidesi güneşi sever mi?
Diktiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı aldıklarından emin olun. Dikim yönünü seçmelisiniz Bitkiniz günde en az 6 saat güneş ışığından faydalanmalıdır. Fidelerinizi saksılarına diktikten sonra toprağı nemli tutmak için sulamaya devam edin.
Kabak kaç ay verim verir?
Kabakların yetişme mevsimi yazlık çeşitlerde yaklaşık 100 gün, kışlık çeşitlerde ise 180-200 gündür.
Kabak neden büyümez?
Potasyum eksikliği meyve renginde ve kalitesinde değişikliklere, soluk çiçeklere, yaprak kenarlarında yaprak yanıklığına ve hastalıklara yol açar. Fosfor eksikliğinde tohum oluşmaz ve meyveler büyümez. Kalsiyum eksikliğinde yaprak yanıkları ve zayıf kökler oluşur. Kükürt eksikliğinde yaprakların sararması, verimsizlik ve kalite düşüklüğü oluşur.
Su kabağı hangi gübreyi sever?
Kabak yetiştiriciliğinde gübreleme: Dekara 4-6 ton iyi yanmış çiftlik gübresi uygulanmalıdır. Kabak yetiştiriciliğinde çeşide bağlı olarak dekara 8-12 kg azotlu gübre, 10-15 kg fosfor, 10-12 kg potasyum ve 4-8 kg kireç içeren gübreler kullanılır.
Ekim ayında kabak olur mu?
Ekim ayında ekilebilecek sebze miktarı oldukça fazladır. Ispanak, maydanoz, taze soğan, nane, semizotu, dereotu, marul, kabak ve roka gibi birçok sebze bu ayda ekilebilecek sebzelerden bazılarıdır.
Kabak yazın mı yetişir kışın mı?
Yaz Meyveleri: Yaz sebzeleri arasında taze patates, marul, enginar, kabak, taze fasulye, bamya, bezelye, dolmalık biber, yeşil biber, taze sarımsak, mısır, salatalık, domates ve börülce bulunur.
Mart ayında ne ekilir?
Mart, bahçeye bezelye, havuç, şalgam, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.
Balkabağı hangi aylarda ekilmeli?
Balkabakları Ocak-Mart ve Eylül-Aralık ayları arasında yetiştirilebilir. Ayrıca sulama gerektirmeyen ürünlerin ekimine ilk yağmurlardan sonra, Mayıs-Haziran ayları arasında başlanabilir.
Su kabağı hangi aylarda ekilir?
Balkabağı Ekimi *Tohum ekim zamanı, toprağın ısınmaya başladığı Şubat sonu, Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır (bölgesel olarak değişebilir). *Tohumlar 1-2 gün boyunca su içinde bir cam kavanozda tutulur. Yüzen/yüzen tohumlar hasarlıdır ve ekime uygun değildir.
Kabak verimini artırmak için ne yapmalı?
İkinci sulama ilk sulamadan 2-3 hafta sonra yapılır. Kabaklar tohum oluşumundan sonra hasat edildiğinden, meyveler tohum boyutuna ulaştığında sulamaya gerek yoktur. Ancak, tohum kabakları yetiştirirken sulama tohum verimini ve tohum boyutunu etkileyen bir faktördür.
Kabak güneşi sever mi?
Diktiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı aldığından emin olun.
Tavsiyeli Bağlantılar: Ankara Keçiören Kaçıncı Sırada