İçeriğe geç

Marka Itirazına Savunma Nasıl Yapılır

Marka itirazına karşı görüş bildirme nasıl yapılır?

Marka başvurusuna itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı bir beyanda bulunabilir. İtiraz görüşü, 556 sayılı Marka Kararnamesi’nin 36. maddesi çerçevesinde başvuru sahibine veya temsilcisine bildirilir. Markasına itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı görüşünü temsilcisi aracılığıyla bildirir.

Marka başvuruma itiraz geldi ne yapmalıyım?

Marka tescil başvurusunda bulunan kişi, itiraz üzerine verilen ret kararına itiraz ederse dosya Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna gönderilir. Her iki durumda da dosya Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna gönderilir ve Kurul, her iki tarafın itirazlarını ve gerekçelerini inceledikten sonra karar verir.

Marka itiraz ücreti ne kadar?

Marka kararına itiraz ücreti: 1.258,33 TL.

Marka tescili neden reddedilir?

Nisbi ret sebepleri, Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 6. maddesinde sayılmıştır; tescili için başvurulan marka, daha önce tescil edilmiş veya başvurusu yapılmış marka ile aynı veya benzer ise ve kapsadığı mal veya hizmetler benzer ise başvuru reddedilebilir.

Marka tescil itiraz savunma nasıl yapılır?

İtirazlara karşı savunma yapmak zorunlu değildir, ancak faydalıdır. Hiçbir savunma veya delil sunulmazsa, TürkPatent yalnızca itiraz talebini ve delilleri inceleyerek karar verecektir. Marka itirazının marka başvurusu sahibine bildirilmesinden itibaren bir ay içinde savunma/görüş talebi sunulmalıdır.

Marka hükümsüzlüğü davası kime karşı açılır?

Marka geçersizliği davası, davanın açıldığı tarihte marka sahibi olarak kayıtlı kişilere veya onların yasal haleflerine karşı açılır. Türk Patent ve Marka Kurumu, marka geçersizliği davalarında taraf olarak listelenmez.

Marka Patent itiraz süresi kaç gündür?

Başvuru TPI tarafından incelenir ve yayınlanır. İtiraz süreci üç aylık bir süre içinde gerçekleşir. Herhangi bir itiraz yoksa, tescil süreci derhal tamamlanır ve ancak itirazlar alındıktan sonra şekillenir ve TPI üç ay sonra tekrar karar verir. Marka tescilini kimler alabilir? Marka tescilinde bir sınır yoktur.

Marka başvurusu iptal edilebilir mi?

Endüstriyel Mülkiyet Kanunu, iptal talebinde bulunmak için bir son tarih öngörmemektedir. Ancak, iptal talebinin niteliği gereği, marka tescil süresinin sonuna kadar iptal talebinde bulunmak mümkündür.

Patent inceleme raporu ne kadar sürer?

Test raporu olumlu ise belge hazırlama ücreti ödenir ve 3 ay içerisinde belge tarafımıza ulaştırılır. Bu süreç araştırma yetkilisinin tercihine bağlı olarak ortalama 3 yıl sürebilir.

Marka davası ne kadar sürer?

Bir marka geçersizliği davasının tam olarak kaç yıl süreceğini önceden belirlemek mümkün değildir, ancak zamanınız kısıtlıysa süreç ortalama 2 ila 4 yılda tamamlanır. Duruşma: Duruşma, tarafların savunmalarının sunulması, delillerin sunulması ve diğer yasal prosedürleri içerir.

Marka patenti almak ne kadar 2024?

Marka İşlem ÜcretleriHesap KodlarıHizmet Türü2024 İşlem Ücretleri2.01.28Ek Marka Başvuru Sınıfı Ücreti (3. Sınıf ve sonraki Sınıflar için)18102.01.03Marka Tescil Ücreti40202.01.04Marka Tescil Sertifikasının Bir Kopyasının Verilmesi Ücreti16702.01.

Marka cezası ne kadar?

2- Marka hakkına tecavüzün cezası nedir? Yukarıda da belirtildiği üzere Sınai Mülkiyet Kanunu, marka hakkına tecavüz nedeniyle açılan ceza davalarında sanığın 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezasına çarptırılabileceğini öngörmektedir.

Hangi markalar tescil edilemez?

Türk marka hukukunun amacı toplumun genel ahlakını, kamu düzenini, dini ve kültürel değerleri, coğrafi işaretleri ve kişilik haklarını korumaktır. Ayırt edici niteliği olmayan, yanıltıcı veya kamu düzenini ihlal eden işaretler marka olarak tescil edilemez.

Aynı isimde iki marka olur mu?

Evet, bu mümkündür; ancak farklı ülkelerde kayıtlı olmanız ve/veya farklı segmentlerde faaliyet göstermeniz gerekir. Evet, bu mümkündür; ancak farklı ülkelerde kayıtlı olmanız ve/veya farklı segmentlerde faaliyet göstermeniz gerekir.

Mutlak ret sebepleri nelerdir?

Mutlak ret nedenleri esas olarak, ayırt edici niteliği olmayan veya ticaret alanında herkesin erişimine açık olması gereken markaların veya kamuoyunu yanıltıcı, kamu düzenine veya dini değerlere ve genel ahlaka aykırı olan markaların tescilinin engellenmesine yöneliktir.

Marka iptal davası nerede açılır?

10 Ocak 2024 tarihine kadar açılabilen marka iptal davalarında yetkili mahkeme Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuk Mahkemeleri’dir. Bu mahkemelerin bulunmadığı yargı bölgelerinde Asliye Hukuk Mahkemesi yetkilidir. Bu davalarda yetkili mahkeme, iptali talep edilen marka sahibinin ikametgahındaki mahkemedir.

Yayına itirazın kararına itiraz ne demek?

İtirazın reddi veya yayıma itiraz üzerine itirazın kabulü kararından memnun olmayan taraf, bu karara karşı yukarıda belirtilen süre içinde ve şekilde itiraz edebilir. Karara itiraz olarak adlandırılan bu işlem için kuruma ödenecek ücret 2020 yılı için 370,00 TL idi. Bu rakam 2022 yılında 580,00 TL olarak gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sınırsız Escort