Bursalı nasıl yazılır?
BURSALI KELİMESİNİN ANLAMI: Birinin hangi şehirden olduğunu yazarken, -li eki ismi yeni bir isme dönüştürür ve isimle birleşen bu ek, bir kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime genellikle Bursalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Bursalı” olacaktır.
Bursalı arkadaşım nasıl yazılır?
25. Özel adlardan türetilen bütün sözcükler büyük harfle başlar: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Avrupalı, Avrupalılaşma, Asyalılık, Darwinist, Konyalı, Bursalı vb.
Mersinli nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım “Mersinli” olacaktır.
Balikesirli nasıl yazılır?
BALIKESİRLİ KELİMESİNİN ANLAMI Şehir adları büyük harflerle yazılır. Şehir ismine türetme eki eklenerek oluşturulan bu kelime tırnak işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla Balıkesirli veya Balıkesir’li olarak yanlış yazılır.
Bursalı ne demek?
Bursalı isminin TDK sözlüğündeki anlamı ise şöyle: isim Bursa ilinden olan kimse.
Özel isimlerde ciğim eki nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu diyor ki: Alicik’im, -cik ekiyle Alicik olarak yeni bir anlam kazandığı için kesme işareti olmadan ve bileşik biçimde yazılmıştır. Burada -cik, “Ali” kelimesine sadece yeni bir anlam kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda onu genel bir isim haline getirir. Bu nedenle, aşağıdaki ekler kesme işaretiyle ayrılmaz.
İle bağlacı özel isimlere nasıl yazılır?
Özel isimlerle kullanıldığında kesme işaretiyle ayrılarak yazılır.
Bursa nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım Bursa şeklinde olmalıdır.
Almanyalı nasıl yazılır?
GERMANY KELİMESİNİN ANLAMI Milletlerin adlarını yazarken büyük harfler kullanılır. Burada -lı eki gereksiz yere kullanılmıştır. Bu kelime sıklıkla Almanca olarak yanlış yazılır.
Muğlalı nasıl yazılır?
Muğla’dan olma durumu anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalıdır. İlişkili ekler ayrılmadan yazılır. Bu kelime genellikle muğlalılık, muğla’lılık olarak yanlış yazılır.
Ard Arda nasıl yazılır TDK?
“Arcade” kelimesinin doğru yazımı “arcade”dir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylıyor. Bunları birbiri ardına yazmak yanlış olur.
Pek çok nasıl yazılır?
TDK’ya göre “many” kelimesinin doğru yazımı “many”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “viele”dir.
Bursalı kelimesi nasıl yazılır?
DİKKAT: Özel isim türetme ekleri, çokluk ekleri ve bunları izleyen ekler kesme işareti ile ayrılamaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türklük …
Hanım Bey nasıl yazılır TDK?
Kişi adlarından sonra gelen unvan ve sıfatlardan sonra gelen ekleri ayırmak için kullanılır: • Nihat Bey’den Ayşe Hanım’a; Mahmut Efendi’den Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvan, unvan, rütbe ve lakaplar büyük harfle başlar: Kaymakam Erol Bey, Dr.
Bartınlı nasıl yazılır?
BARTINLI KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla bartinli veya Bartın’lı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “bartılı” şeklinde olmalıdır.
Bursa nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım Bursa olacaktır.
Cığım eki nasıl yazılır TDK?
“Cim cım” gibi bir ek yoktur, ancak “ciğim böceğim” eki vardır. Bu “ciğim” eki, “cik” ekine “im” iyelik ekinin eklenmesiyle oluşmuştur. “Mommy”, “dad”, “sister”, “ayşeciğim” ve “mehmetçim” gibi ifadeler günlük konuşmada “-cim” olarak telaffuz edilse de aslında “-ciğim”/”-cığım”dir.
Almanyalı nasıl yazılır?
GERMAN KELİMESİNİN ANLAMI: Milletlerin isimlerini yazarken büyük harfler kullanılır. -lı eki burada gereksiz yere kullanılmıştır. Bu kelime genellikle Almanca olarak yanlış yazılır.
İle bağlacı özel isimlere nasıl yazılır?
Özel isimlerle birlikte kullanıldığında kesme işaretiyle ayrılırlar.