İçeriğe geç

Irak Bayrağının Üzerinde Ne Yazıyor

Irak’ın bayrağında ne yazıyor?

Irak Bayrağı (Arapça: علم العراق‎; Kürtçe: ئاڵای عێراق; Süryanice: florfundaȂڵڐ ڕڥڝڼ HİZMETڲک; Türkçe: Irak Bayrağı) Irak’ın ulusal bayrağıdır ve Arap Kurtuluş Bayrağının üç eşit yatay şeridinden, kırmızı, beyaz ve siyah ve yeşil renkte, ortada Kufi yazısı ile oluşur. Üzerinde Tekbir yazısı bulunur. Irak Bayrağı (Arapça: علم العراق‎; Kürtçe: ئاڵای عێراق; Süryanice: ͐VAFLȬMASI Mısır Ԑ ڕڥڝڼڪڲک) Irak’ın ulusal bayrağıdır. Arap Kurtuluş Bayrağı kırmızı, beyaz ve siyahtır. Üç eşit yatay şeritten oluşur ve ortasında yeşil kufi hatla yazılmış bir tekbir bulunur.

Afganistan bayrağı üstünde ne yazıyor?

Bu bayrak, Sovyet yanlısı Necibullah rejiminin düşmesinden sonra geçici bir bayrak olarak kullanıldı. Üst şeritte Arapça Allahu Ekber (“Tanrı en büyüktür”) yazısı; orta şeritte (şimdi beyaz, kırmızı, bayraktan tamamen kaldırıldı) Kelime-i Şehadet yer alıyor.

Arap bayrağının üstünde ne yazıyor?

Bayraktaki Arapça sülüs hattıyla yazılmış metin, İslam’da Kelime-i Şehadet olarak adlandırılır ve İslam inancına bağlılığın bir beyanıdır: Arapça: لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الل ه lā ʾilāha ʾillā-llāh, mu hammadun rasūlu-llāh. Bayraktaki yeşil renk İslam’ı, kılıç ise adaletin uygulanmasında şiddeti temsil eder.

İran bayrağında ne yazıyor?

Ortadaki sembol La İlahe illallah (Türkçe: Allah’tan başka ilah yoktur) anlamına gelir, İslam’da Kelime-i Tevhid olarak bilinir. Daha önceki bayraklarda Şir u Hurşid adı verilen aslan ve güneş sembolleri vardı.

🇦🇨 hangi ülke?

Çok Kültürlülüğün Ülkesi: Kanada 🇨🇦 – YouTube.

Filistin bayrağının anlamı nedir?

Bayraktaki renklerden siyah, Filistin halkının acısını ve üzüntüsünü, beyaz saflığı ve temizliği, yeşil aydınlık geleceği, soldaki kırmızı üçgen ise İsrail’e karşı dökülen şehitlerin kanını temsil ediyor.

Mısır bayrağında ne yazıyor?

Hilalin İslam’ı, Hilafet’i ve İngiliz işgaline karşı ümmetin birliğini sembolize ettiğine şüphe yok; Mısır’ın “ulusal bayrağındaki” üç yıldız ise Mısır, Nubiya ve Sudan’ın birliğini simgeliyor.

Suriye bayrağı nasıl?

Suriye Arap Cumhuriyeti bayrağı, kırmızı, beyaz ve siyah olmak üzere üç renkten ve her biri beş köşeli iki yeşil yıldızdan oluşur. Bayrak dikdörtgen şeklindedir ve genişliği uzunluğunun üçte ikisi kadardır. Bayrakla aynı boyut ve uzunlukta üç dikdörtgene bölünmüştür. Üst kısmı kırmızı, ortası beyaz ve alt kısmı siyahtır.

Afganistan kaç kez bayrak değiştirdi?

Neden uçakla ülkeden kaçmaya çalıştıkları ve Taliban’ın nereden geldiği sorularına cevap ararken, Afganistan’ın yakın tarihine daldım. Ortaya çıkan, adını 10 kez ve bayrağını 30 kez değiştiren bir ülkenin trajik hikayesiydi.

Filistin bayrağına benzeyen bayrak kimin?

Bunlardan biri de tarihinin Filistin tarihiyle doğrudan bütünleşmesidir. Bu nedenle Filistin bayrağı ve resmi Ürdün bayrağı neredeyse aynı görünüme sahiptir. Bayrak, Osmanlı döneminde Şerif Hüseyin’in doğrudan önderlik ettiği Arap İsyanı sonucunda ortaya çıkmıştır.

Filistin Bayrağındaki kırmızı Üçgenin Anlamı Nedir?

Filistin bayrağındaki kırmızı üçgen 🇵🇸 👈… Arapların Türklere karşı isyanının ve dökülen kanın simgesidir.

İslam bayrağı neden siyah?

Yeşil, siyah ve beyaz renkler aslında Müslümanların ilk sancağını ve genel olarak eski Arap kabilelerinin sancağını sembolize eder. Siyah ilk İslam sancağının renkleridir, beyaz Emevi hanedanının renkleridir, yeşil dört halifenin rengidir (sembolize edilmiştir) ve kırmızı Hariciler ve Endülüs’ün renkleridir.

Hamas bayrağında ne yazıyor?

Bayrakta yeşil zemin üzerine beyaz hatla Kelime-i Tevhid yazmaktadır. Ülkeler: Afganistan. Cezayir.

Osmanlı hilafet sancağı ne yazıyor?

Osmanlı Sancağı – Fetih Sancağı Hat Sanatı: Kelime-i Tevhid-Besmele-Fetih 1-Saff 13 Fetih Suresi 1. Ayet: İnna fetahnâ lek fethan mubînâ Türkçe Meali: Sana apaçık bir fetih verdik. Saff Suresi 13. Ayet: nasrun minallâhi ve fethun karîb Türkçe Meali: Allah’tan yardım ve yakın bir fetih.

İsrail bayrağının anlamı nedir?

Temel desende, mavi veya bazen koyu mavi ve beyaz çizgiler, Yahudi dua şalı olan tallit’i (טַלִּית) temsil eder. Ortadaki sembol, 1897’de Birinci Siyonist Kongresi tarafından kabul edilen bir Yahudi sembolü olan Davut Yıldızı’dır (Magen David, מָגֵן דָּוִד).

Kürdistan bayrağının anlamı nedir?

Bayrak bugün hala bilinmektedir: beyaz, kırmızı, yeşil ve beyazın ortasında bir güneş şekli. Bayrağın renkleri ve güneş sembolünün anlamı şu şekildeydi: beyaz barışı temsil eder; kırmızı, kan ve devrimi; yeşil, Kürdistan ve Mezopotamya’nın bereketini temsil eder; güneş de Kürt ulusal dini olan Zerdüştlük’ten gelir.”

Mısır bayrağında ne yazıyor?

Hilalin İslam’ı, Hilafet’i ve İngiliz işgaline karşı ümmetin birliğini sembolize ettiğine şüphe yok; Mısır’ın “ulusal bayrağındaki” üç yıldız ise Mısır, Nubiya ve Sudan’ın birliğini simgeliyor.

Irak’ın resmi dili nedir?

IRAK CUMHURİYETİBaşkent BağdatNüfus 46,5 milyon (2024 tahmini)Başkan Abdullatif Cemal RaşidResmi dil Arapça, KürtçeEtnik köken Arapça, Kürtçe, Türkmen, azınlıklar. Dini yapı %98 Müslüman (%60-65 Şii, %30-35 Sünni), %2 Hristiyan ve diğerleri (Asurlular, Keldaniler, Yezidiler, Mandai-Sabi)1 satır daha

Filistin bayrağında kırmızı renk ne anlama gelir?

Filistin bayrağındaki kırmızı üçgen 🇵🇸 👈… Arapların Türklere karşı isyanının ve dökülen kanın simgesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir